Procură auto

Important

1. Dacă doriți să permiteți unei alte persoane să folosească automobilul înmatriculat pe numele dvs. va trebuie să faceți un contract de comodat auto (procura la care face referire prezentul articol nu se mai face de la intrarea în vigoare a noului Cod Civil - 1 octombrie 2011, însă prin contractul de comodat puteți obține același rezultat).

2. Dacă doriți să împuterniciți o altă persoană, prin procură, pentru a vă înmatricula automobilul, vedeți detalii în acest articol: împuternicire înmatriculare auto.

Prin acest tip de procură (procură auto), mandantul poate împuternici o altă persoană (mandatar) sa călătorească atât în ţară cât şi în străinătate cu autoturismul proprietatea mandatarului, în numele acestuia din urmă şi pentru el.

De asemenea, mandatarul îl poate reprezenta pe mandant în faţa organelor de asigurare în legătură cu autoturismul în cauză, la poliţie, precum şi oriunde va mai fi necesar. Mandatarul va putea efectua reparaţii, va face cereri, va da declaraţii şi va efectua toate formalităţile legale necesare, va încasa în numele mandantului şi pentru el orice sume de bani care i se cuvin cu orice titlu acestuia din urma, semnând în numele lui şi pentru el oriunde va fi necesar, în limitele mandatului, semnătura sa fiindu-i opozabilă.

Acte necesare:

  • actul de identitate al persoanei care dă procura (mandantul);
  • datele de identificare ale persoanei împuternicite să folosească autoturismul;
  • talonul (certificatul de înmatriculare al automobilului) și cartea de identitate a mașinii.

 

Doriţi mai multe informaţii?

Contactati-ne acum completand formularul de mai jos