În ce situații de afaceri este recomandat să împuternicești o persoană să ia decizii în locul tău?

Contractul de împuternicire este deosebit de important pentru a vă menține afacerea în continuă desfășurare, în ciuda imprevizibilității vieții. În general, conducerea unei afaceri presupune să luați decizii cruciale cu privire la anumite tranzacții sau acorduri cu diferiți clienți. Dacă dintr-un motiv oarecare nu puteți efectua astfel de proceduri și de acte, riscați ca toată afacerea să se prăbușească treptat. Aici intervine contractul de împuternicire care vă poate ajuta să vă salvați afacerea. Puteți împuternici o persoană apropiată, un asociat sau un avocat. De exemplu, avocatul desemnat poate lua toate acele decizii importante pe care nu le mai puteți lua personal din diferite motive. El poate efectua tranzacții, poate semna contracte sau chiar poate cumpăra proprietăți dacă este necesar. Asta înseamnă că familia și toate persoanele dragi sunt asigurate chiar și atunci când nu vă mai puteți implica.

Prin contractul de împuternicire permiteți luarea deciziilor medicale importante

Contractul de împuternicire care poate fi întocmit de un notar public București vă ajută să gestionați operațiunile financiare, însă este posibil să aveți nevoie și de o persoană care să vă asiste la luarea deciziilor medicale importante. În prezent, majoritatea unităților care furnizează servicii medicale necesită ca o persoană autorizată să ia anumite decizii medicale atunci când pacientul în cauză nu mai este capabil să facă acest lucru. Dacă nu ați împuternicit o persoană în care aveți încredere să ia deciziile medicale, asta ar putea crea dificultăți inutile, motiv pentru care contractul de împuternicire joacă un rol critic.

Prin contractul de împuternicire, soțul / soția are drepturi la beneficiile de pensie

Lipsa unui contract de împuternicire întocmit de un notar public poate provoca, de asemenea, complicații inutile atunci când vine vorba de beneficiile de pensie. Asta înseamnă că, fără o autorizație corespunzătoare, partenerul / a de viață nu va avea acces la niciun cont de pensie, nu va putea solicita modificări și nici nu va putea opri orice posibilă distribuție. În lipsa unei procuri, cât timp sunteți incapabil să acționați, soțul sau soția nu va avea acces la pensie, iar asta poate crea mari probleme financiare.

Pe cine ar trebui să împuterniciți?

Atunci când împuterniciți o persoană să ia decizii în situația în care nu veți mai fi capabil să luați personal deciziile este ca și cum v-ați transfera toată puterea în mâinile unei persoane de încredere. Printr-un contract de împuternicire deplină, persoana aleasă vă putea să vă acceseze conturile și va putea interveni în chestiuni personale, medicale, de afaceri și financiare. Mai mult decât atât, contractul de împuternicire întocmit de un notar public București este complet confidențial. Din acest motiv, asigurați-vă că persoana apropiată sau avocatul pe care îl împuterniciți este cea mai potrivită persoană care vă poate reprezenta și poate lua cele mai bune decizii.

Doriți mai multe informații?

Contactați-ne acum completând formularul de ma jos